Kérdések és Válaszok  A leggyakrabban ismételt kérdések itt vannak megválaszolva


1. Miben segít nekem a SkypeSuli?

A SkypeSuli kapcsolatot létesít oktató és diák között. A SkypeSuli-ra minden oktató tagdíj ellenében regisztrálhat, létrehozhatja bemutatkozó adatlapját és hirdetheti magát. Az oktatóknak lehetőségünk van profilkép feltöltésére, bemutatkozó szöveg írására és oktatott nyelvek, tantárgyak megadására. Miután egy oktató regisztrált a SkypeSuli-ra, a hírdetése mindenki számára elérhetővé válik és a diákok megkereshetik őt. Folyamatosan reklámozzuk az oktatókat, így mindig friss diák megkeresésekre számíthatnak!


2. Oktató vagyok és regisztrálni szeretnék a SkypeSuli-ra, mi ennek a menete?

A SkypeSuli-ra történő regisztrációhoz rendelkezni kell egy Skype hozzáféréssel. Amennyiben még nincs Skype hozzáférésed, hozz létre egyet és töltsd le az alkalmazást. Miután ez megtörtént, kattints a menüsoron az Oktatói regisztráció pontra. Az újonnan betöltött űrlapon add meg a Teljes nevedet, a Skype azonosítódat (amit a Skype-ra történő bejelentkezéshez használsz), az E-mail címedet és a jelszavadat (kétszer). Ellenőrizd le a megadott adatokat, majd - ha egyetértesz vele - fogadd el az Adatvédelmi és Felhasználási feltételeket (pipáld be a kis négyzetet). Az ÁSZF elfogadása után elérhetővé fog válni a Regisztráció gomb, kattints rá.

A sikeres regisztrációt követően a saját profilodon fogod találni magad (nincsen aktivációs e-mail). Ekkor fel fog szólítani a rendszer a tagdíj befizetésére. Minden oktató csak akkor jelenik meg a weboldalon a diákok számára, amikor aktív tagsággal rendelkezik, ezért erre kérjük figyelj oda. A tagdíj befizetését Bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni, így a feldolgozása automatikusan és néhány másodpercen belül megtörténik. Ajánlott feltölteni egy profilképet és az Oktatási adatok fülön beállítani az oktatott nyelveket és elérhetőséget. További adatokat is lehetőséged van megadni a profilodon, nézz körül. Miután végeztél a beállításokkal, kattints az Adatlap megtekintése fülre és látni fogod az adatlapodat a diákok szemszögéből, mivel a hirdetésed már elérhetővé is vált. A regisztráció menete ilyen gyors és egyszerű.


3. Tanulni szeretnék, hogyan találhatok magamnak megfelelő Oktatót?

Kattints a menüsoron az Oktatók pontra. Az újonnan betöltött oldalon látni fogod a regisztrált oktatókat. Lila és arany színnel vannak jelölve a kiemelt oktatók, akik előfizettek a hirdetésük kiemelésére. A kereséshez kattints az oktatók felett elhelyezett kereső dobozra, ekkor a doboz le fog nyílni. A kereső dobozban lehetőséged van szabad szavas keresésre, ehhez kattints a Keresés mezőbe. Ide beírhatod a keresendő oktató nevét, azonosítóját vagy bemutatkozó szövegének egy darabját is akár. A maximum óradíj mezőben adhatod meg azt az összeget, amit még hajlandó vagy fizetni az órákért. A Nyelv és Tantárgy mezőben kiválaszthatod mit szeretnél tanulni. A Fénykép mező bepipálásakor csak olyan oktatók kerülnek megjelenítésre, akik töltöttek fel profilképet. Az Elérhetőség bepipálásakor csak azon tanárok kerülnek listázásra, akik kitöltötték az elérhetőségi táblázatukat. A Listázás lenyíló menüben ki tudod választani, hogy oldalanként hány oktató legyen megjelenítve. A Sorrend lenyíló menüben pedig azt tudod megadni, hogy mi alapján legyenek sorrendbe rendezve az oktatók. Miután beállítottad a keresőt, kattints a mezők alatt található Keresés gombra. Amennyiben a megadott feltételeknek egy oktató sem felel meg, egy üzenet fogja felhívni a figyelmedet az üres találatokra. A találatokkal rendelkező kereséskor meg fognak jelenni a feltételekkel rendelkező oktatók. Az oktatók alatt lehetőséged van lapozni az oldalak között.


4. Oktató vagyok, hogyan szervezzem meg az óráimat azokkal, akik a SkypeSuli-n találtak rám?

Minden oktató kötelezően rendelkezik egy Skype azonosítóval és E-mail címmel. Ezen elérhetőségek minden oktató adatlapján fel vannak tűntetve. Miután a leendő diák felvette Veled a kapcsolatot, egyeztessetek egy olyan időpontot amely mindkettőtöknek megfelelő és kezdődhet is az oktatás!


5.Oktató vagyok, hogyan fizetnek a diákjaim az óráimért?

Az letanított órák költségének rendezésébe a SkypeSuli nem szól bele, ez csak rád és a diákodra tartozik. Egyezzetek meg hogy milyen időközönként történjen a fizetés és milyen módon. Az online tanítás jellegéből kifolyólag gyakori a bankszámlára való átutalás, amely online elvégezhető a legtöbb banknál.


6. Oktató vagyok, hogyan mutathatok ábrákat vagy rajzokat a diákomnak?

Erre több lehetőséged is van. Mivel a Skype-on keresztül videócsevegni is lehet (nem csak beszélgetni), ezért meg tudod mutatni a kamerádon keresztül a rajzokat és ábrákat. Ezenkívül a Skype rendelkezik a képernyőmegosztás funkciójával, ami segítségével a diák élőben láthatja a Te monitorod képét és mindent amit ott végzel. Ezentúl a Segédszoftverek menüpontban lehetőség van letölteni a TeamViewer alkalmazást, ami egy szélesebb körben elterjedt képernyőmegosztó alkalmazás. A TeamViewer segítségével akár tabletről és okostelefonról is nézhetővé válik a megosztott képernyő. Fontos, hogy a TeamViewert oktatónak és diáknak is egyaránt le kell töltenie.


7. Oktató vagyok és nem érkeznek meg a kapcsolatfelvételes üzenetek hozzám, mit tegyek?

Első lépésben ellenőrizd le, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címedet a profilodon. Ezt követően küldj magadnak egy teszt kapcsolatfelvételt majd nyisd meg a postafiókodat. Amennyiben néhány percen belül nem érkezik meg a levél, nézd meg a spam könyvtáradat is. Abban az esetben, ha egyáltalán nem találod az üzenetet hosszú percek után sem, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!


8. Mennyibe kerül a rendszer használata, mik a feltételek?

A weboldal tagdíjas rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy csak azon okatók jelennek meg a weboldalon a diákok számára, akik befizették a tagdíjat. A profilra történő bejelentkezés, adatmódosítás és szerkesztés minden regisztrált oktató számára elérhető marad, viszont csak a befizetett tagdíjjal rendelkező oktatók jelennek meg!

  • Egy havi tagdíj: 2990 Forint (+ÁFA)
  • Három havi tagdíj: 7990 Forint (+ÁFA)
  • Fél éves tagdíj: 14990 Forint (+ÁFA)

A tagdíj befizetését bankkártyás online fizetéssel vagy banki átutalással lehet rendezni bejelentkezés követően a Tagdíj és Státusz oldalon.


9. Hogyan tudom a tagdíjat befizetni?

A tagdíjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. A bankkártyás fizetés jelenleg Barion és PayPal segítségével lehetséges, így aki fiókkal rendelkezik, egyenlegéből is fizethet. A banki átutalásos fizetésnél a SkypeSuli bankszámlájára utalhatsz pénzt egyenesen - ennek feldolgozása több napot is igénybe vehet! Az átutalásos fizetéshez minden adatot pontosan megadunk bejelentkezést követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

Tulajdonos: momentoom.  Alapító: Györfi András.
© Minden jog fenntartva   |   2018 skypesuli.hu