Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

5+1 érv az online magántanárok mellett

5+1 érv az online magántanárok mellett több, mint 4 éve OnlineSuli

Így 2020 küszöbén állva a digitalizáció gyakorlatilag mindent elért már, amit lehetett, még az olyan személyesnek gondolt területeket is mint a társkeresés, saját autónk bérbeadása vagy éppen a magánoktatás. Napjainkban egyre nagyobb teret nyernek a kifejezetten interneten keresztül oktató tanárok - Varga Tamás, a SkypeSuli tulajdonosa avat be minket a részletekbe.

Több mint öt éve foglalkozunk kifejezetten ezzel a területtel és egyértelműen kijelenthetjük: az online magántanárokra való átállás elkezdődött, egyre több diák keresi ezt a kényelmes nyelvtanulási módot. Az első szempont amit mindenki kiemel, hogy rugalmasabb az időbeosztás mint más tanároknál. Nem számít, ha reggel 7- kor vagy este 10-kor tudsz csak tanulni, lesz olyan oktató aki vállalni fog Téged. Büszkén jelenthetjük ki, hogy segítségünkkel már több oktatónk is főállásban tanít online, így olyan életkörülményeket alakítottak ki, hogy rugalmasan tudjanak órákat vállalni.

További előny, hogy az online oktatók nincsenek annyira leterhelve mint a tanfolyami tanárok vagy az olyan korrepetátorok, akik munkájuk után vállalnak diákokat. Napi maximum 4-6 órát adnak, köztük nagyobb szünetekkel és pihenő-, felkészülési idővel. A diákok emiatt nem szoktak türelmetlenségről vagy felületességről beszámolni, az oktatás a saját ritmusuknak megfelelően zajlik.

Azok a tanulók, akik korábban magánkorrepetátorhoz jártak, szinte kivétel nélkül megemlítik, hogy a távolság nem jelent nekik többé akadályt. Azelőtt az egy órás oktatást sokszor megelőzte előtte és utána 15-20 perces utazási idő, így a tanórához további fél órára volt szükségük - ami mostanra megszünt. Több tanárunk is külföldön élő magyar, nem számít hogy 10 vagy 1000 kilométerre vannak a diákok.

Néhány tanár jelezte - akik korábban tanfolyami iskolákban oktattak - hogy ugyanakkora óradíj mellett több diák választja őket mint azelőtt. Ez természetes, hiszen egy online platform üzemeltetési költsége hányada egy irodával rendelkező nyelviskolájénak. Az oktatói óradíjakat nem sújtja plusz költség az üzemeltetési árak miatt, így a nap végén a diákok akár 30%-al olcsóbban tanulhatnak online.

A távolsági probléma kiiktatása további előnnyel jár: nem csak a környéken elérhető magántanárok jöhetnek szóba. Ez sokszorosára növeli a diákok esélyét a kölcsönösen szimpatikus oktató megtalálására, így kialakulhat egy hosszútávú, eredményes oktatás. A SkypeSulinál pontosan ezen dolgozunk: úgy válogathatsz a tanárok között, mintha egy katalógust lapozgatnál a foteledben üldögélve!

Az elmúlt években több, mint 7000 diák választotta ezt az újszerű oktatási formát Magyarországon és számuk egyre csak növekszik. Mára már meg sem fordul a fejükben, hogy a régimódi nyelvtanuláshoz folyamodjanak újra.

 
Görgess a tetejére