Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Német online tanfolyam vagy német korrepetátor

Német online tanfolyam vagy német korrepetátor több, mint 4 éve OnlineSuli

Az angol nyelv mellett Magyarországon meghatározó szerepet tölt be a német nyelv is. Ez főleg annak köszönhető, mert gazdaságunk sok szállal kötődik Németországhoz, és nem utolsósorban az osztrák szomszédság is a német nyelv elsajátítására ösztönöz minket. Emiatt egyre több magyar keresi a német online tanfolyam lehetőségeket, de biztosan ez a legjobb megoldás?

A német nyelvterületre ingázó magyarok száma folyamatosan növekszik. Pár évvel ezelőtt a külföldre ingázó foglalkoztatottak 83%-a (22.500 fő) Ausztriában dolgozott. Területileg főleg a Győr-Moson-Sopron megye nyugat / észak-nyugati, valamint Szombathelytől a határ felé eső települések lakosai az érintettek. A napi ingázók száma már meghaladja a 10.000 főt, amely a nyári és őszi idénymunkák idején jelentősen megemelkedik.

Az ingázás legfontosabb okai között az önálló egzisztencia megteremtése, az iskolai tanulmányok végeztével a szakmai gyakorlat elvégzése, továbbá a nyelvismeret megszerzése emelhető ki. Az osztrák bérek átlagosan 3-4x magasabbak, mint az azonos pozícióban megkereshető magyar fizetés. A top 10 legkeresettebb foglalkozások és azok havi bruttó átlagkereseteinek összehasonlítása a következő táblázatban látható.

Német online tanfolyam osztrák bérek

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal - Területi Statisztika

Ennek a napi több, mint 10.000 főnek a nagyrésze folyamatosan német online tanfolyam képzéseket keres, de nem biztos, hogy ezzel járnak a legjobban. Ezek a tanfolyami képzések helyhez és időhöz kötöttek, amivel az ingázók nem állnak túl fényesen, hiszen napi több 10 kilométert utaznak a munkahelyükre. Kevesen használják még ki az online oktatás adta lehetőségeket, pedig több szempontból jobban megérné esetükben, mint beiratkozni egy német online tanfolyam csoportba.

A legfontosabb előnyök az online német oktatás mellett:

  • Rugalmas időbeosztása miatt akár a munkába járás ideje alatt is tanulható.
  • A német online tanfolyam áránál akár 30%-al is olcsóbban érhető el (órára visszaosztva).
  • A távolságok áthidalásával német nyelvterületen élő, gyakorlott oktatók is elérhetőek azonos áron.

Oldalunkon a német a második legtöbbett oktatott nyelv, és egyre többen választanak itt elérhető tanárt a német online tanfolyam helyett. A német nyelvet tanuló diákok között egyre gyakrabban jelennek meg német nyelvterületen dolgozó magyarok, akik kiemelik az online oktatás hasznosságát. Az elérhető német online tanárainkat a következő oldalon lehet böngészni: német tanárok böngészése.

 
Görgess a tetejére