Kérdések és Válaszok  A leggyakrabban ismételt kérdések itt vannak megválaszolva


1. Miben segít nekem a SkypeSuli?

A SkypeSuli kapcsolatot létesít oktató és diák között. A SkypeSuli-ra minden oktató ingyenesen regisztrálhat (de csak tagdíj ellenében jelenik meg), létrehozhatja bemutatkozó adatlapját és hirdetheti magát. Az oktatóknak lehetőségünk van profilkép feltöltésére, bemutatkozó szöveg írására és oktatott nyelvek, tantárgyak megadására. Miután egy oktató regisztrált a SkypeSuli-ra és befizette a tagdíjat, a hírdetése mindenki számára elérhetővé válik és a diákok megkereshetik őt. Folyamatosan reklámozzuk az oktatókat, így mindig friss diák megkeresésekre számíthatnak!


2. Oktató vagyok és regisztrálni szeretnék a SkypeSuli-ra, mi ennek a menete?

A SkypeSuli-ra történő regisztrációhoz rendelkezni kell egy Skype hozzáféréssel. Amennyiben még nincs Skype hozzáférésed, hozz létre egyet és töltsd le az alkalmazást. Miután ez megtörtént, kattints a menüsoron az Oktatói regisztráció pontra. Az újonnan betöltött űrlapon add meg a Teljes nevedet, a Skype azonosítódat (amit a Skype-ra történő bejelentkezéshez használsz), az E-mail címedet és a jelszavadat (kétszer). Ellenőrizd le a megadott adatokat, majd - ha egyetértesz vele - fogadd el az Adatvédelmi és Felhasználási feltételeket (pipáld be a kis négyzetet). Az ÁSZF elfogadása után elérhetővé fog válni a Regisztráció gomb, kattints rá.

A sikeres regisztrációt követően a saját profilodon fogod találni magad (nincsen aktivációs e-mail). Ekkor fel fog szólítani a rendszer a tagdíj befizetésére. Minden oktató csak akkor jelenik meg a weboldalon a diákok számára, amikor aktív tagsággal rendelkezik, ezért erre kérjük figyelj oda. A tagdíj befizetését Bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni, így a feldolgozása automatikusan és néhány másodpercen belül megtörténik. Ajánlott feltölteni egy profilképet és az Oktatási adatok fülön beállítani az oktatott nyelveket és elérhetőséget. További adatokat is lehetőséged van megadni a profilodon, nézz körül. Miután végeztél a beállításokkal, kattints az Adatlap megtekintése fülre és látni fogod az adatlapodat a diákok szemszögéből, mivel a hirdetésed már elérhetővé is vált. A regisztráció menete ilyen gyors és egyszerű.


3. Tanulni szeretnék, hogyan találhatok magamnak megfelelő Oktatót?

Kattints a menüsoron az Oktatók pontra. Az újonnan betöltött oldalon látni fogod a regisztrált oktatókat. Arany színnel vannak jelölve a kiemelt oktatók, akik előfizettek a hirdetésük kiemelésére. A kereséshez kattints az oktatók felett elhelyezett kereső dobozra, ekkor a doboz le fog nyílni. A kereső dobozban lehetőséged van szabad szavas keresésre, ehhez kattints a Keresés mezőbe. Ide beírhatod a keresendő oktató nevét, azonosítóját vagy bemutatkozó szövegének egy darabját is akár. A maximum óradíj mezőben adhatod meg azt az összeget, amit még hajlandó vagy fizetni az órákért. A Nyelv és Tantárgy mezőben kiválaszthatod mit szeretnél tanulni. A Fénykép mező bepipálásakor csak olyan oktatók kerülnek megjelenítésre, akik töltöttek fel profilképet. Az Elérhetőség bepipálásakor csak azon tanárok kerülnek listázásra, akik kitöltötték az elérhetőségi táblázatukat. A Listázás lenyíló menüben ki tudod választani, hogy oldalanként hány oktató legyen megjelenítve. A Sorrend lenyíló menüben pedig azt tudod megadni, hogy mi alapján legyenek sorrendbe rendezve az oktatók. Miután beállítottad a keresőt, kattints a mezők alatt található Keresés gombra. Amennyiben a megadott feltételeknek egy oktató sem felel meg, egy üzenet fogja felhívni a figyelmedet az üres találatokra. A találatokkal rendelkező kereséskor meg fognak jelenni a feltételekkel rendelkező oktatók. Az oktatók alatt lehetőséged van lapozni az oldalak között.


4. Oktató vagyok, hogyan szervezzem meg az óráimat azokkal, akik a SkypeSuli-n találtak rám?

Minden oktató kötelezően rendelkezik egy Skype azonosítóval és E-mail címmel. A diákok az adatlapodon keresztül a kapcsolatfelvétel gombra kattintva üzenhetnek Neked. Ezekről az üzenetekről e-mail értesítést kapsz és a profilodra való bejelentkezéskor a Beszélgetéseim menüpont alatt mindegyiket nyomon követheted! Miután a leendő diák felvette Veled a kapcsolatot, egyeztessetek egy olyan időpontot amely mindkettőtöknek megfelelő és kezdődhet is az oktatás!


5. Oktató vagyok, hogyan fizetnek a diákjaim az óráimért?

Az letanított órák költségének rendezésébe a SkypeSuli nem szól bele, ez csak rád és a diákodra tartozik. Egyezzetek meg hogy milyen időközönként történjen a fizetés és milyen módon. Az online tanítás jellegéből kifolyólag gyakori a bankszámlára való átutalás, amely online elvégezhető a legtöbb banknál.


6. Oktató vagyok, hogyan mutathatok ábrákat vagy rajzokat a diákomnak?

Erre több lehetőséged is van. Mivel a Skype-on keresztül videócsevegni is lehet (nem csak beszélgetni), ezért meg tudod mutatni a kamerádon keresztül a rajzokat és ábrákat. Ezenkívül a Skype rendelkezik a képernyőmegosztás funkciójával, ami segítségével a diák élőben láthatja a Te monitorod képét és mindent amit ott végzel. Ezentúl a Segédszoftverek menüpontban lehetőség van letölteni a TeamViewer alkalmazást, ami egy szélesebb körben elterjedt képernyőmegosztó alkalmazás. A TeamViewer segítségével akár tabletről és okostelefonról is nézhetővé válik a megosztott képernyő. Fontos, hogy a TeamViewert oktatónak és diáknak is egyaránt le kell töltenie.


7. Oktató vagyok és nem érkeznek meg a kapcsolatfelvételes üzenetek hozzám, mit tegyek?

Első lépésben ellenőrizd le, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címedet a profilodon. Ezt követően küldj magadnak egy teszt kapcsolatfelvételt majd nyisd meg a postafiókodat. Amennyiben néhány percen belül nem érkezik meg a levél, nézd meg a spam könyvtáradat is. Abban az esetben, ha egyáltalán nem találod az üzenetet hosszú percek után sem, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!


8. Mennyibe kerül a rendszer használata, mik a feltételek?

A weboldal tagdíjas rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy csak azon okatók jelennek meg a weboldalon a diákok számára, akik befizették a tagdíjat. A profilra történő bejelentkezés, adatmódosítás és szerkesztés minden regisztrált oktató számára elérhető marad, viszont csak a befizetett tagdíjjal rendelkező oktatók jelennek meg!

  • Egy havi tagdíj: 3490 Forint / tárgy
  • Három havi tagdíj: 8990 Forint / tárgy
  • Fél éves tagdíj: 17490 Forint / tárgy

A tagdíj befizetését bankkártyás online fizetéssel vagy banki átutalással lehet rendezni bejelentkezés követően a Tagdíj és Státusz oldalon.


9. Hogyan tudom a tagdíjat befizetni?

A tagdíjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. A bankkártyás fizetés jelenleg Barion és PayPal segítségével lehetséges, így aki fiókkal rendelkezik, egyenlegéből is fizethet. A banki átutalásos fizetésnél a SkypeSuli bankszámlájára utalhatsz pénzt egyenesen - ennek feldolgozása több napot is igénybe vehet! Az átutalásos fizetéshez minden adatot pontosan megadunk bejelentkezést követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

Tulajdonos: momentoom.  Alapító: Györfi András.
© Minden jog fenntartva   |   2020 skypesuli.hu