Mahler Ferenc 

 Próbaóra foglalás
 Mahler Ferenc

(kattints a képre a nagyobb mérethez)


Német-történelem szakos középiskolai tanár vagyok. Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen végeztem. Fél évet egy németországi egyetemen tanultam. 3 éve foglalkozom skypeoktatással, bár közben dolgoztam egy EU-s projektben is. Tanárként 18 évig dolgoztam egy gimnáziumban. Nagyon sok módszert kipróbáltam, de mindig azt tartom a legfontosabbnak, hogy a nyelvtanuló tudjon beszélni, s ezzel egyidejűleg a beszélt német nyelvet meg is kell értenie. Az a tapasztalatom, hogy a Németországban élő magyarok jobban értenek németül, viszont a német beszéd magyar anyanyelvűeknek egy kicsivel nehezebben megy, pedig mindkét készségterület ugyanolyan fontos a kommunikációban. A német nyelvterületen élő magyarok oktatása során egyéb ügyeket is intéztem, pl. munkahelyi gondok, albérlet, egészségügy, telefonálás stb. Természetesen sokan vannak, akik itthon is szeretnék a német nyelvet elsajátítani, akár hobbiból, akár majd későbbi használat miatt, vagy egyszerűen a nyelvi pótlék az oka. Az óradíjam szempontjából semmilyen különbséget nem teszek itthoni vagy külföldön élő nyelvtanuló között. Az óráim 45 percesek, és inkább beszéd centrikusak. Digitális táblát használok az órán. főleg akkor, ha nyelvtani magyarázatra is szükség van. A digitális táblát képernyőm megosztásával tudom alkalmazni, tehát amit az én képernyőmre írok, azt a nyelvtanuló a saját számítógépén látja otthon. Az oktatás mellett még fordítással és tolmácsolással is foglalkozom. Néhány tanítványom belföldön: orosz-angol szakos tanár, SAP szakember, IT-szakember, lakatos, festő stb. Néhány tanítványom német területen: betegápoló, markoló irányítója, vendéglátásban dolgozók, nyomtató patron töltő, aki kisvállalkozást indított Ausztriában, hentes, barist. Általános iskolások és középiskolások korrepetálását is vállalom, akár belföldön, akár külföldön él. Semmiféle gondot nem okoz számomra, ha külföldön élő tanuló házi feladatát kell megoldani, vagy abban segíteni. Nem zárkózom el szakirányú német oktatástól sem, ha ahhoz a szükséges anyagokat megkapom.

Az óráim bemutatása

Az óráim 45 percesek. A beszédkészség elsajátítása, fejlesztése áll a középpontban. Ha nyelvtani magyarázatra van szükség, akkor digitális táblát használok, így a tanuló képernyőjére írok képernyő megosztással. Az órák a német nyelv mihamarabbi használatára koncentrálnak. Ilyen módszertani fogások állnak a középpontban. Nagy hangsúlyt fektetek a variációs készség fejlesztésére, s ez alapján az életszerűségre.

Nyelvek és Tantárgyak

Német nyelv (C2 szint) : 3000 Ft / óra + ingyen próbaóra

Egyéb nyelv: 


Vállal kezdő, Újrakezdő, középhaladó, haladó nyelvtudás szinteket.

Vállal Általános iskolai, középiskolai, munkavállalói iskolai szinteket.

Heti elérhetőség (kékkel jelölve)

HétKe SzeCsüPénSzoVas

Mahler Ferenc hozzászólásai

Új hozzászólás

Farkas-Simon Zsuzsanna több, mint 6 éve

Mahler tanár úr tanította az egész családomat egy éven át, a gyerekeknek segített a sikeres integrálódásban a német iskolában, a férjemnek és nekem a munkahelyi és hétköznapi nyelvet oktatta. Végtelen türelme és nyugodt stílusa segítette az önbizalom megerősödését, ami nélkül nem értünk volna el gyors sikereket a beszélgetések terén. Csak ajánlani tudom!

Kánya Péter több, mint 6 éve

Mahler Ferencnél tanultam én is,és merem ajánlani mindenkinek.Jól tanít,és korrekt.

H. Tibor több, mint 6 éve

Mahler Ferencnél kb. 2*fél évet tanultunk, feleségem és én. Németországi munkavállalásra készített fel minket. A minket tanított idő alatt, teljes mértékben elégedettek voltunk. Mindent precízen, korektül intézett. A felkészítés sikeres volt, jelenleg már kint élünk, és hasznosítjuk a Tőle tanultakat.

Mahler Ferenc több, mint 6 éve

Sz. Sándor mindent korrekten intézett, amíg tanítottam...

Mahler Ferenc több, mint 6 éve

Valóban túlvállaltam magam, s két tanítványom oktatását nem tudtam tovább vállalni, köztük Sz. Sándorét sem, de elküldtem nekik 200 oldalas e-könyvemet gratis.

Sz. Sándor több, mint 6 éve

Mahler Ferenc "oktatót" szerintem kerülni kell, teljesen komolytalan. Többször eljátszotta, hogy meg volt beszélve időpont, majd előtte pár órával lemondja. Én messzemenőkig toleráns és rugalmas voltam, ezért elnéztem. De mikor szintén előző napon !!! megbeszélt időpont előtt pár órával közli, mindegy előzmény nélkül, hogy az oktatást nem folytatja tovább, mert nincs ideje erre, ez nem kicsit gáz. Egy nappal előtte még nem tudta?! Na mindegy... Ilyen
komolytalanokkal nem igen szabad foglalkozni...

Hasonló ajánlott oktatók

Tulajdonos: momentoom.  Alapító: Györfi András.
© Minden jog fenntartva   |   2021 skypesuli.hu